Φωτοαποτρίχωση IPL Σώματος

(IPL Body Epilation)

Η Φωτοαποτρίχωση IPL Σώματος βασίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης.

Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος της είναι η θέρμανση του βολβού της τρίχας σε ορισμένη θερμοκρασία, με σκοπό την καταστροφή ή τουλάχιστον τη βλάβη των δομών εκείνων της τρίχας που είναι υπεύθυνες για την αναπαραγωγή της.

Συνεπώς είναι η οριστική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Τα χρησιμοποιούμενα μήκη κύματος  απορροφώνται εκλεκτικώς από την μελανίνη και είναι ικανά να διεισδύσουν σε ικανό βάθος και να καταστρέψουν  το βολβό της τρίχας. Η διάρκεια παλμού κυμαίνεται σε δέκατα του msec , ώστε να είναι μικρότερος  από το χρόνο θερμικής χαλάρωσης του θύλακα αλλά και μεγαλύτερος από αυτόν της επιδερμίδας, με σκοπό να περιορισθεί η θερμική βλάβη μόνο στον θύλακα  και να παραμείνουν οι γύρω ιστοί ανέπαφοι.

Τεχνική της θεραπείας IPL

Η Φωτοαποτρίχωση IPL Σώματος διαθέτει και την τεχνική ψύξης του δέρματος. Η ψύξη προστατεύει το δέρμα από την θερμότητα, μειώνει τις παρενέργειες κατά την διάρκεια της χρήσης, επιτρέπει την χρησιμοποίηση υψηλότερων δόσεων ενέργειας για καλύτερα αποτελέσματα, μειώνει τον ερεθισμό και την αίσθηση του πόνου και παρέχει την δυνατότητα αντιμετώπισης σκουρότερων δερματικών φωτότυπων.

Κατά την Φωτοαποτρίχωση IPL Σώματος, η θερμική βλάβη του θύλακα πρέπει να είναι αρκετή, ώστε να προκληθεί μετουσίωση και στη συνέχεια διακοπή του φυσιολογικού κύκλου ανάπτυξης της τρίχας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να απορροφηθεί αρκετή ποσότητα φωτός από την μελανίνη στο στέλεχος της τρίχας, έτσι ώστε να παραχθεί αρκετή θερμότητα στον περιβάλλοντα θύλακα της τρίχας. Οι τρίχες πρέπει να βρίσκονται στην φάση αναπτύξεως  (αναγενής φάση) , διότι τότε οι τρίχες είναι πιο ευαίσθητες σε χημικούς, φυσικούς, ορμονικούς και φλεγμονώδεις παράγοντες. Στην αναγενή φάση η μελανίνη απαντάται σε υψηλή συγκέντρωση, με αποτέλεσμα την υψηλή απορρόφηση ενέργειας.

Ο συνδυασμός Φωτοαποτρίχωσης IPL ταυτόχρονα με ενέργεια ραδιοσυχνότητας (RF) έχει χρησιμοποιηθεί για έναν περίπου αιώνα στην χειρουργική. Η ένταση του ρεύματος γύρω από το στέλεχος της τρίχας, δηλαδή στο θύλακα και το βολβό της τρίχας, είναι διπλάσια από ότι σε άλλα σημεία του δέρματος, οπότε και η θερμότητα που παράγεται θα είναι τετραπλάσια. Κατά συνέπεια, η ραδιοσυχνότητα (RF) θερμαίνει εκλεκτικά τον θύλακα και τον βολβό της τρίχας άμεσα και όχι μέσω διάχυσης της θερμότητας από το στέλεχος της τρίχας. Για το λόγο αυτό, η όλη διαδικασία είναι εντελώς ανεξάρτητη από το χρώμα του δέρματος, οπότε μπορεί να εφαρμοστεί η Φωτοαποτρίχωση IPL σε συνδυασμό με ραδιοσυχνότητα (RF) με επιτυχία, όλες τις εποχές του έτους και σε όλους τους τύπους και χρωματισμούς της τριχοφυΐας.

Φωτοαποτρίχωση IPL

Η Φωτοαποτρίχωση IPL Σώματος μπορεί να θεωρηθεί η εξέλιξη των laser. Είναι και αυτό ένα είδος φωτός, αλλά οι διαφορές που έχει με τα laser το καθιστούν πιο έμπιστο και αποτελεσματικό στην εφαρμογή.

Καλέστε μας σήμερα για ένα ραντεβού

22210.62860

Διαφορές Φωτοαποτρίχωσης IPL Σώματος με τα laser

  1. Σε σύγκριση με την εκπομπή ακτινοβολίας που παράγεται από τα μηχανήματα laser, το παλμικό φως διαφέρει στο ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι πολυφασματική. Διαθέτει τέτοιο εύρος μήκων κύματος, που της επιτρέπει να απορροφάται από τα χρωμοφόρα συστατικά του δέρματος, την μελανίνη, το νερό και την αιμοσφαιρίνη. Συνεπώς καλύπτει με επιτυχία όλους τύπους και αποχρώσεις της τρίχας.

  2. Μία δεύτερη διαφορά είναι η ισχύς και η διάρκεια των παλμών. Τα laser εκπέμπουν φως με ισχυρούς και σύντομους παλμούς. Αντίθετα, η Φωτοαποτρίχωση IPL εκπέμπει λιγότερο ισχυρούς και μεγαλύτερης διάρκειας παλμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται η δράση της ακτινοβολίας στους επιθυμητούς στόχους, να επηρεάζεται η επιδερμίδα σε μικρότερο βαθμό και να μειώνεται ο τραυματισμός της επιδερμίδας. Αυτό μπορούμε να το κατανοήσουμε καλύτερα αν σκεφτούμε ότι κατά την εφαρμογή των laser η θερμοκρασία της επιδερμίδας φτάνει τους 700ºC , ενώ με το παλμικό φως φτάνει τους 70ºC  .

  3. Μία τρίτη διαφορά είναι οι απώλειες φωτός που παρατηρούνται κατά την εφαρμογή των laser, πράγμα το οποίο δεν ισχύει με την Φωτοαποτρίχωση IPL. Συνεπώς, το laser έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής σε σχέση με το παλμικό φως.

  4. Τέλος, το αίσθημα του πόνου είναι μεγαλύτερο με τα laser από ότι με την Φωτοαποτρίχωση IPL, ενώ οι μικρότερες κεφαλές των συσκευών laser αυξάνουν τον απαιτούμενο χρόνο εφαρμογής τους.

Πλεονεκτήματα της Φωτοαποτρίχωσης IPL Σώματος

Είναι φανερό λοιπόν, ότι η χρήση του παλμικού φωτός συνιστά μία νέα επιστημονική προσέγγιση στο πρόβλημα της τριχοφυΐας του δέρματος. Οι επιστήμονες προσπαθούν, αφενός να  εντοπίσουν τον μηχανισμό δράσης των κυττάρων και αφετέρου προσπαθούν να επέμβουν, να τον καθυστερήσουν ή να τον σταματήσουν.  Η Φωτοαποτρίχωση IPL είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος για θεραπείες ανεπιθύμητης τριχοφυΐας του δέρματος

Αποκτήστε το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και εγγύηση.