Μεσοθεραπεία προσώπου

(Face Mesotherapy)

Η Μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία φυσική, ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής μη επεμβατική μέθοδος, ευρέως διαδεδομένη στο χώρο της Κοσμητικής Ιατρικής.

Η Μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μία από τις πιο μοντέρνες και αποτελεσματικές θεραπείες που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η Αισθητική και Κοσμητική Ιατρική, καθώς στοχεύει ακριβώς στο στρώμα του δέρματος που χρήζει επιδιόρθωσης. Χαρίζει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

 Η εφαρμογή της Μεσοθεραπείας ενδείκνυται σε περιπτώσεις αφυδάτωσης και χαλάρωσης του δέρματος, απώλειας σφριγηλότητας, καθώς επίσης και παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο – φωτογήρανση.

 Κατά τη Μεσοθεραπεία προσώπου οι επιλεγμένες ουσίες εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μέσω μικρονυγμών και οι ουσίες αυτές μπορούν να φτάσουν με ευκολία και να διεισδύσουν ως το χόριο. Η Μεσοθεραπεία δρα από τις κάτω στιβάδες του δέρματος προς τις ανώτερες στις οποίες φαίνεται και το αποτέλεσμα.

Tεχνική της Μεσοθεραπείας Προσώπου

 Η Μεσοθεραπεία προσώπου γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής Derma Roller που φέρει έναν μικρό κύλινδρο πάνω στον οποίο υπάρχουν λεπτές ακίδες (βελονίτσες). Ο κύλινδρος αυτός εφαρμόζεται και κυλάει με ελαφρά πίεση πάνω στην επιδερμίδα οδηγώντας σε χιλιάδες μικροσκοπικούς νυγμούς στην επιφάνεια του δέρματος.

 Η Μεσοθεραπεία προσώπου (Face mesotherapy) με Dermapen είναι επίσης μία μηχανική διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιείται ειδική ηλεκτρική συσκευή Dermapen που φέρει κεφαλή αποτελούμενη από 12 εξαιρετικά λεπτές και μικροσκοπικές βελόνες. Η συσκευή αυτή γλιστράει απαλά πάνω στο δέρμα, διεισδύοντας στα στρώματα του δέρματος που βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια. Οι βελόνες εισχωρούν στο δέρμα σε βάθος 0.25-3.0 χιλιοστά, δημιουργώντας μικρές διατρήσεις, που αποτελούν αόρατα τραύματα. Με τη δημιουργία των μικροτραυμάτων, διεγείρονται οι μηχανισμοί επούλωσης του δέρματος με αποτέλεσμα το σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, το δέρμα αναπλάθεται και βελτιώνεται σε υφή, ενώ παράλληλα μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ουλών, ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Η Μη Ενέσιμη Μεσοθεραπεία ή αλλιώς Μεσοθεραπεία χωρίς βελόνες είναι η τεχνική που διενεργείται εισάγοντας μικρομοριακά προϊόντα, φόρμουλες που στοχεύουν στην άμεση και ανώδυνη λύση των διαταραχών του επιδερμικού ιστού. Η διαδικασία γίνεται μέσω ειδικών μικρορευμάτων ανάλογα την πυκνότητα της επιδερμίδας. Με αυτά παράγεται χαμηλής τάσης ρεύμα, αλλάζει η πολικότητα, δηλαδή το ηλεκτρικό φορτίο των κυττάρων, με σκοπό την ευκολότερη διείσδυση των υλικών στο εσωτερικό τους.

Καθώς το ρεύμα περνά μέσα από τους ιστούς της επιδερμίδας,ένα μέρος της ηλεκτρικής ενεργείας μετατρέπεται σε θερμότητα, με αποτέλεσμα την τοπική αγγειοδιαστολή και την υπεραιμία της περιοχής αυξάνοντας την επιδερμική διαπερατότητα στα μικρομοριακά συστατικά της θεραπείας.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία (ετερόλογη) γίνεται με τη χρήση βελόνας για την εισαγωγή των δραστικών υλικών στον υποδόριο ιστό, δημιουργούνται κανάλια διείσδυσης στο κυτταρικό επίπεδο, επιτρέποντας την εισαγωγή των μικρομοριακών προϊόντων σε βάθος που μέχρι χθες δεν ήταν δυνατόν να φθάσουν.

Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP Mesotherapy) λαμβάνεται αίμα και μέσω της φυγοκέντρισης απομονώνεται το πλάσμα το οποίο επανεισάγεται στον οργανισμό αφού προστεθούν αυξητικοί παράγοντες.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Το πλεονέκτημα της Μεσοθεραπείας έναντι άλλων θεραπειών, είναι πως αναζωογονεί το δέρμα με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και υαλουρονικού οξέος, ενώ επιπλέον προάγεται η αναπλαστική διαδικασία φυσικά από τον οργανισμό λόγω των μικροτραυματισμών στην επιδερμίδα.

Καλέστε μας σήμερα για ένα ραντεβού

22210.62860

Η Μεσοθεραπεία προσώπου (Face mesotherapy)
μπορεί να εφαρμοστεί σε:

Η Μεσοθεραπεία προσώπου (Face mesotherapy) απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και την έκταση αυτού.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

Οι ουσίες που περιέχονται στο διάλυμα της Μεσοθεραπείας στοχεύουν στην ανάπλαση, ενυδάτωση, σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, το διάλυμα Μεσοθεραπείας αποτελείται από:

  • Βιταμίνη C: Έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου. Προάγει επίσης την παραγωγή μελανίνης και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.
  • Βιταμίνη Ε: Προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη και ενισχύει την μικροκυκλοφορία του δέρματος.
  • Βιταμίνη Α: Ενισχύει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων και έχει αντιγηραντική δράση.
  • Βιταμίνη D: Συμβάλλει στη σύνθεση ασβεστίου.
  • Βιταμίνες της ομάδας Β: Ενισχύουν την κυτταρική αναπνοή και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Συνένζυμο Q10: Συμβάλλει στην παραγωγή Βιταμίνης Ε και Βιταμίνης C, καθώς και στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Οι δράσεις της θεραπείας είναι:

Η Μεσοθεραπεία προσώπου (Face mesotherapy) παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

Ανάλογα με τον τύπο του προβλήματος που επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε, η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί άριστα με:

LPG Endermolift

PhytoPeeling

Δερμοαπόξεση με διαμάντια (Diamond peeling)

Ραδιοσυχνότητες προσώπου (Face RF)

Η Μεσοθεραπεία προσώπου (Face mesotherapy)  διαρκεί 20-30 λεπτά και προαιρετικά μπορεί να προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Οι ακίδες διεισδύουν σε μικρό βάθος (0,25-3mm), ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία.

Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας  είναι άμεσα ορατά, μετά την πρώτη κιόλας συνεδρία, με βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αθροιστικά και για την επίτευξή του απαιτούνται συνήθως 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 10-15 ημερών.

Μετά τους 2 πρώτους μήνες, ακολουθεί ο κύκλος συντήρησης ο οποίος περιλαμβάνει επαναληπτικές συνεδρίες ανά 2-6 μήνες, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε οργανισμού.

Αποκτήστε το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και εγγύηση.