IPL Ακμής

(IPL Acne removal)

IPL (έντονο παλμικό φως)

Η θεραπεία κατά της ακμής με τεχνολογία IPL (έντονο παλμικό φως) βασίζεται στην εκπομπή φωτός υψηλής έντασης με στόχο τη διαπερατότητα του δέρματος. Τα κύματα που εκπέμπει είναι ευρέως φάσματος μεταξύ 400-1200nm. Η θεραπεία στοχεύει στην ανάπλαση σε κυτταρικό επίπεδο και όχι στη δημιουργία εγκαυματικών τραυμάτων. Δύο οδοί ενέργειας, το φως και η θερμότητα, στοχεύουν επιλεκτικά πάνω στους ινοβλάστες με ταυτόχρονη επαναδιοργάνωση των ήδη υπαρχόντων στοιχείων, ελαστίνης και κολλαγόνου. Αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο αναζωογόνησης και ανώδυνης επιδιόρθωσης πλήθους δερματολογικών βλαβών . Το μεγάλο μέγεθος της κεφαλής επιτρέπει την αντιμετώπιση μεγάλων επιφανειών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Αριστη αντιμετώπιση του προπιονικού βακτηρίου

Η συνεχόμενη χρήση του IPL Ακμής (IPL Acne removal) σε πλήθος περιστατικών, διαφορετικού ιστολογικού επιπέδου, έχει αποδείξει την άριστη αντιμετώπιση του προπιονικού βακτηρίου, υπεύθυνο για την εμφάνιση της ακμής. Η θερμική του δράση μειώνει το μέγεθος του σμηγματογόνου αδένα, ρυθμίζοντας την παραγωγή σμήγματος. Λόγω της παραγωγής νέου κολλαγόνου, μειώνονται οι φλεγμονές του δέρματος επιφέροντας πλήρη ανάπλαση.

Η καταστροφή των βακτηριδίων οφείλεται στην απορρόφηση από την πορφυρίνη (μιας φωτοευαίσθητης ουσίας). Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται ελεύθερες ρίζες οξυγόνου με αποτέλεσμα την εξολόθρευση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής, η παρουσία του οποίου αναπαράγει την φλεγμονή. Επιπλέον, λόγω της ευεργετικής επίδρασης του IPL Ακμής (IPL Acne removal) ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού, τοπικά, στην αντιμετώπιση της φλεγμονής. Η αντιφλεγμονώδης δράση του φωτός, μειώνει το ερύθημα της ακμής, αλλά και τη βαρύτητα της φλεγμονής, ελαττώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης ουλών.

IPL Ακμής

Η συνήθης αντιμετώπιση της ακμής γίνεται με φαρμακευτική αγωγή, ειδικά καλλυντικά, βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, peelings, κλπ. χωρίς όμως τα αποτελέσματα να είναι άμεσα και με διάρκεια. Πλέον χάρη στη δύναμη του IPL Ακμής (IPL Acne removal) μπορείτε να πείτε αντίο στην ακμή, μια για πάντα. 

Καλέστε μας σήμερα για ένα ραντεβού

22210.62860

Που απεθύνεται η θεραπεία IPL Ακμής

Η θεραπεία IPL Ακμής (IPL Acne removal) απευθύνεται σε κάθε ηλικία ,σε άντρες και γυναίκες. Αναλόγως την έκταση της βλάβης, τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματος, προσαρμόζεται ένα πρωτόκολλο θεραπειών για τον κάθε ασθενή. Απαιτούνται 5 με 8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20 έως 40 ημερών.

 Η ακμή είναι μια από τις συνηθέστερες δερματολογικές καταστάσεις που επηρεάζουν χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα. Και αν και χαρακτηρίζεται ως η νόσος της εφηβικής ηλικίας, εν τούτοις εμφανίζεται και σε ενήλικες. Η πιο συνηθισμένη μορφή της είναι η «κοινή ακμή» και εντοπίζεται σε περιοχές πλούσιες σε σμηγματογόνους αδένες όπως πρόσωπο, πλάτη, ώμους και θώρακα. 

Tα βασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου

  • δεν παρεμποδίζει την καθημερινή δραστηριότητα
  • είναι ανώδυνη θεραπεία
  • δεν υπάρχουν παρενέργειες
  • είναι ΜΗ-επεμβατική μέθοδος

Η μέθοδος του IPL Ακμής (IPL Acne removal) είναι ασφαλής, ενώ δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες και επιπλοκές. Ειδικότερα, επιστημονική μελέτη έδειξε ότι μετά τη συνεδρία παρουσιάζεται ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί, ενώ δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές επιπλοκές όπως ουλές ή δυσχρωμίες. Επίσης η μέθοδος είναι πολύ ανεκτή, καθώς η συσκευή ενσωματώνει κεφαλή ψύξης ώστε να μην νιώθετε κάτι. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός και μπορείτε να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας αμέσως μετά. Η θεραπεία IPL Ακμής (IPL Acne removal) δεν ενδείκνυται σε ανθρώπους με ενεργή φλεγμονή, όπως μύκητες, έρπης κ.ά.

Αποκτήστε το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και εγγύηση.