Αυχενική Μάλαξη

H καθιστική ζωή και η δουλειά γραφείου ευθύνονται για τους πόνους και το έντονο πιάσιμο στον αυχένα, λόγω της κακής στάσης του σώματος.

Oι θεραπείες που για βασικό τους εργαλείο έχουν τα χέρια, μπαίνουν σταδιακά στη ζωή μας και κατακτούν επάξια μία θέση ανάμεσα στις μεθόδους που πολλοί επιλέγουμε για να αντιμετωπίσουμε μικρά, καθημερινά προβλήματα που μας χαλάνε τη διάθεση. Oι πόνοι στον αυχένα και στη μέση, ο πονοκέφαλος είναι από τις πιο συχνές ενοχλήσεις .

 H καθιστική ζωή και η δουλειά γραφείου ευθύνονται για τους πόνους και το έντονο πιάσιμο στον αυχένα, λόγω της κακής στάσης του σώματος. O θόρυβος, η κίνηση, το καθημερινό άγχος μάς προκαλούν πονοκέφαλο και οι σημερινές συνθήκες ζωής δεν ευνοούν την καταπολέμησή του.

Το αυχενικό σύνδρομο πλήττει το πρώτο τμήμα της σπονδυλικής μας στήλης, που είναι στο πίσω μέρος του λαιμού μας. Εκδηλώνεται ως πόνος στον αυχένα που μπορεί να κάνει μυϊκό σπασμό και να δίνει μούδιασμα/πόνο στο ένα ή και στα δυο μας χέρια. Ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και νευρολογικά προβλήματα όπως είναι η αισθητηριακή απώλεια (οπτικές ή ακουστικές διαταραχές) και η μυϊκή δυσλειτουργία. Μπορεί επίσης να επιβαρύνει ψυχολογικά τον πάσχοντα, που αναγκάζεται να είναι λιγότερο δραστήριος και κοινωνικός εξαιτίας αυτών των δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Όταν μιλάμε για αυχενικό σύνδρομο, όμως, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο φευγαλέο ή παροδικό πόνο εξαιτίας μιας τυχαίας κακής στάσης του κεφαλιού ή μιας ψύξης. Αναφερόμαστε σε μία πιο μόνιμη κατάσταση που έχει προκληθεί από εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Το αυχενικό σύνδρομο μπορεί να είναι ιδιοπαθές ή δευτεροπαθές. Είναι σχεδόν σίγουρο πως ο άνθρωπος κάποια στιγμή στη ζωή του θα αντιμετωπίσει πόνο στον αυχένα (αυχεναλγία πιο σωστά), όπως και στη μέση του. Αυτό ενδέχεται να μην είναι κάτι ανησυχητικό, μπορεί όμως και να είναι προάγγελος κάποιου προβλήματος που χρειάζεται διερεύνηση.

 Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης έχει φυσιολογικά μια καμπύλη (λόρδωση) που στηρίζει το βάρος της κεφαλής. Αποτελεί την οδό που συνδέει τον εγκέφαλο με το υπόλοιπο σώμα μέσα από ένα δίκτυο αγγείων, νεύρων και οστών. Όμως, η μεγάλη ελευθερία κινήσεων της κεφαλής και η καθημερινή καταπόνησή της στην εργασία (π.χ. δουλειά γραφείου), το σπίτι (π.χ. τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα) ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας (π.χ. υπολογιστές), καθιστούν την αυχενική μοίρα επιρρεπή σε τραυματισμούς.

Αυχενική Μάλαξη

Στόχος της αυχενικής  μάλαξης  είναι να μαλακώσει ο σπασμός των μυών και να χαλαρώσει το σημείο που πονάει. Aποκαθιστώντας τη ροή της ενέργειας σε συγκεκριμένα κανάλια  με πιέσεις, κάνοντας ελαφριές διατάσεις, αλλά και ελαφριές περιαγωγές  η βελτίωση είναι αισθητή.

Καλέστε μας σήμερα για ένα ραντεβού

22210.62860

Η αυχενική μάλαξη κάνει τη διαφορά

Mέσα από τη χαλάρωση ενεργοποιούνται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού και επανέρχεται η φυσιολογική ροή της αυτοΐασης.

 O θεραπευτής, χρησιμοποιώντας τα χέρια του, θα εντοπίσει από πού προέρχεται η δυσλειτουργία και με ειδικούς χειρισμούς και επιμηκυντικές τεχνικές κινητοποίησης πάνω στη περιοχή  με το πρόβλημα θα απεγκλωβίσει τους φυσιολογικούς ιστούς.

 Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η αυχενική μάλαξη  μπορεί να κάνει τη διαφορά ως προς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την ανακούφιση από τον πόνο. Με ειδικές μαλάξεις και τεχνικές κινητοποίησης (McKenzie) επιτυγχάνουμε ανώδυνη παρέμβαση στην πάσχουσα περιοχή που μειώνει ή ακόμη και εξαλείφει τον πόνο, αυξάνοντας τη λειτουργική ικανότητα της αυχενικής μοίρας και προλαμβάνοντας βλάβες σε καίριες νευρικές δομές.

 Τα οφέλη όμως φυσικά δε σταματούν εκεί. Με την τακτική εφαρμογή της αυχενικής μάλαξης, αποφεύγουμε την επανεμφάνιση του αυχενικού συνδρόμου, των πονοκεφάλων και δεκάδων ακόμη παθήσεων της σύγχρονης εποχής ενώ παράλληλα προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα ανεκτίμητο δώρο ευεξίας και πολύτιμης ψυχικής και σωματικής χαλάρωσης.

Αποκτήστε το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και εγγύηση.