Φωτοδυναμική Θεραπεία

H Φωτοδυναμική θεραπεία μία σύγχρονη, ασφαλή και αποτελεσματική διαδικασία

H Φωτοδυναμική θεραπεία αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή και αποτελεσματική διαδικασία που αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρει τους ινοβλάστες μέσω της φωτοδιέγερσης με απόλυτα φυσικό τρόπο. Τα κύτταρα της επιδερμίδας εκτίθενται στο ευεργετικό φως διαφόρων συχνοτήτων στο φάσμα του ορατού φωτός με χρήση έγχρωμων ειδικών LED, χωρίς να εκτεθούν στην βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Με την έκθεση των κυττάρων στη φωτεινή ενέργεια των LED, βοηθούμε την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει μία σειρά από προβλήματα  που απασχολούν άνδρες κι γυναίκες όλων των ηλικιών.

    Το ορατό φως (400-760nm) είναι τμήμα της ηλιακής ενέργειας και ζωοδότης της ζωής του πλανήτη, λειτουργεί σαν “φωτοσύνθεση” για το δέρμα και είναι ωφέλιμο, ζωογόνο και θεραπευτικό.

    Στη Φωτοδυναμική θεραπεία εφαρμόζεται μάσκα υψηλής τεχνολογίας στο πρόσωπο, διαχέεται φως διαφορετικής συχνότητας, ανάλογα με την θεραπεία που έχει ανάγκη το δέρμα, καθώς έχει αποδειχτεί ότι έχει ισχυρή αναγεννητική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση. Το τμήμα του ορατού φωτός δεν παράγει θερμότητα όπως την υπέρυθρη ακτινοβολία (760-3000nm) έχοντας σαν αποτέλεσμα την ξηρότητα του δέρματος, ούτε προκαλεί τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδης ακτινοβολίες UNA-UVB-UVC (190-400nm).

-Το κόκκινο φως, αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης καθώς ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στους ιστούς. Προτείνεται για συνεδρίες αντιγήρανσης, βοηθά στην μείωση ρυτίδων και τα “κουρασμένα” δέρματα.

-Το μπλε φως, καταπολεμά τα σημάδια της ακμής (προπιονοβακτηρίδιο), προσφέροντας ανακούφιση και υγιή όψη στα ακνεϊκά δέρματα. Παράλληλα δρα και στους σμηγματογόνους αδένες, περιορίζοντας την παραγωγή σμήγματος και συρρικνώνει του διεσταλμένους πόρους. Επίσης μειώνει κοκκινίλες, ερεθισμούς, δυσχρωμίες και πανάδες, έτσι το δέρμα γίνεται λαμπερό με πολύ πιο σφριγηλή όψη και απαλή υφή.

-Το πράσινο φως, βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης της “φθαρμένης” επιδερμίδας, βοηθά στην εξισορρόπηση της μελανίνης και μειώνει την υπερμελάγχρωση.

-Το κίτρινο φως, βοηθά στην αποβολή τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος καθώς προωθεί την καλύτερη λειτουργία του. Ακόμα προσφέρει ενέργεια στα κύτταρα, βελτιώνοντας την ενδοκυτταρική οξυγόνωση.

-Το μωβ φως, μειώνει τις ρυτίδες και ουλές ακμής, μιας και συνδυάζει το κόκκινο και μπλε τα οποία διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου.

-Το ανοιχτό μπλέ φως, για βελτίωση μεταβολισμού, προσδίδοντας ενέργεια στα κύτταρα.

-Το λευκό φως, μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα και επιταχύνει το μεταβολισμό των ιστών, αποσυνθέτει τις χρωματικές κηλίδες, μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και συσφίγγει το δέρμα.

Φωτοδυναμική Θεραπεία

Με την Φωτοδυναμική θεραπεία μας δίνεται η δυνατότητα εναλλαγής των διαφορετικών χρωμάτων στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των αναγκών του προσώπου. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται διαφορετικά χρώματα.

Καλέστε μας σήμερα για ένα ραντεβού

22210.62860

Συνδυασμός Χρωμάτων στη Φωτοδυναμική Θεραπεία

Με την Φωτοδυναμική θεραπεία μας δίνεται η δυνατότητα εναλλαγής των διαφορετικών χρωμάτων στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των αναγκών του προσώπου. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται διαφορετικά χρώματα. Για παράδειγμα ο συνδυασμός του κόκκινου με το κίτρινο φως προκαλεί έντονη ενεργοποίηση των ινοβλαστών ενώ ο συνδυασμός πράσινου και το κίτρινου αντιμετωπίζει δραστικά τις καφέ κηλίδες.

Το δέρμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, επίσης εξωγενείς παράγοντες αλλά και οι συνήθειες του, όπως η διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, κλπ, και φυσικά η ηλικία επηρεάζουν το χρόνο εμφάνισης των θετικών αποτελεσμάτων. Οι περισσότεροι αρχίζουν να βλέπουν αποτελέσματα μετά από 3-4 βδομάδες, ανάλογα βεβαία της θεραπείας που ακολουθούν. Αν πραγματοποιούνται συνεδρίες για αύξηση κολλαγόνου και αντιγήρανσης, τα πρώτα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στις 3-4 εβδομάδες, στις 4 έως 5 εβδομάδες εξασθενούν οι δυσχρωμίες. Η πρώτη βελτίωση που παρατηρείται συχνά, είναι η συρρίκνωση των πόρων του δέρματος.

Η Φωτοδυναμική θεραπεία έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, επιβεβαιώντας τις ευεργετικές και θεραπευτικές δράσεις του ορατού φωτός στο δέρμα. Τις ιδιότητες αυτές, του ορατού φωτός τις ανακάλυψε και χρησιμοποιεί η NASA για ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων των αστροναυτών, και έχει μια εκτενή τεκμηρίωση των σχετικών ερευνών υποστηρίζοντας την αποτελεσματικότητα των LED.(Δείτε σχετικό άρθρο για τη χρήση των LED από το US National Library of Medicine.)

Δεν υπάρχει περιορισμός για την χρήση της Φωτοδυναμική θεραπείας από την ηλικία, το φύλο και τον τύπο του δέρματος.

Η εφαρμογή της Φωτοδυναμική θεραπείας δεν έχει αναφερθεί να προκαλεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη παρενέργεια.

Η κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 60 λεπτά ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος. Αμέσως μετά μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε χωρίς κάποιο περιορισμό, όπως να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας. Δεν υπάρχει κανένας χρόνος αποθεραπείας .

Η Φωτοδυναμική θεραπεία συνδυάζεται με άλλες θεραπείες αναλόγως το πρόβλημα. Όπως, για την καταπολέμηση της ακμής με την  Dr. Murad Therapy (Θεραπεία ακμής Dr Murad)  ή  IPL Ακμής (IPL Acne remuval), για την αντιγήρανση Μεσοθεραπεία προσώπου (Face mesotherapy) ή Φωτοανάπλαση IPL πρόσωπο (Face IPL Photoanaplasis), για τις ρυτίδες και ουλές ακμής και την παραγωγή κολλαγόνου LPG Endermolift, Hydrofusion, Ραδιοσυχνότητες προσώπου (Face RF) κ.α.

Αποκτήστε το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και εγγύηση.