Μεσοθεραπεία σώματος

(Body Mesotherapy)

Η Μεσοθεραπεία Σώματος, η λύση στο τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα

Μεσοθεραπεία ονομάζεται η μέθοδος έγχυσης ουσιών στο μεσόδερμα ( λίπος και συνδετικός ιστός που βρίσκονται κάτω από το δέρμα) με ενέσιμο τρόπο. Τα πρώτα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας φαίνονται μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.  Παρά το γεγονός ότι έχει από την αρχή θετικά αποτελέσματα, το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την ολοκλήρωση των συνεδριών. Μετά το τέλος των συνεδριών αυτών, καλό θα είναι να γίνεται συντήρηση σε πιο αραιά διαστήματα.

 Η Μεσοθεραπεία σώματος (Body mesotherapy) ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση. Επίσης χρησιμοποιείται στο τριχωτό της κεφαλής για τη βελτίωση της τριχοφυΐας καθώς και σε διάφορα προβλήματα της επιδερμίδας όπως ραγάδες, ουλές, υφή του δέρματος (αφυδάτωση-ξηροδερμία).

 Για τη μεσοθεραπεία σώματος χρησιμοποιούνται ουσίες με λιπολυτική δράση (φωσφατιδυλοχολίνη) και ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην υπό θεραπεία περιοχή (καφεΐνη, πυρίτιο, artichoke, DMAE κλπ).

 Η Μεσοθεραπεία σώματος (Body mesotherapy) βελτιώνει το ανάγλυφο και το περίγραμμα του σώματός μας. Είναι η μοναδική μη επεμβατική θεραπεία που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας και μπορεί να γίνει σε γλουτούς, κοιλιά ,μηρούς ,γόνατα και βραχίονες. Έτσι επιτυγχάνεται μείωση του μεγέθους των λιποκυττάρων στην περίπτωση του τοπικού πάχους και βελτίωση της κυκλοφορίας στην υπό θεραπεία περιοχή έως και εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, αρχίζει να εμφανίζεται προς το τέλος της εφηβείας και την αρχή της ενηλικίωσης. Όσο νωρίτερα το προλαμβάνεται, τόσο καλύτερα.

Κατά τη μεσοθεραπεία οι επιλεγμένες ουσίες εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μέσω μικρονυγμών και οι ουσίες αυτές μπορούν να φτάσουν με ευκολία και να διεισδύσουν ως το χόριο.

Tεχνική της Μεσοθεραπείας Σώματος

Η Μεσοθεραπεία σώματος (Body mesotherapy) γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής Dermaroller που φέρει έναν μικρό κύλινδρο πάνω στον οποίο υπάρχουν λεπτές ακίδες (βελονίτσες). Ο κύλινδρος αυτός εφαρμόζεται και κυλάει με ελαφρά πίεση πάνω στην επιδερμίδα οδηγώντας σε χιλιάδες μικροσκοπικούς νυγμούς στην επιφάνεια του δέρματος.

 Η Μεσοθεραπεία σώματος με Dermapen είναι επίσης μία μηχανική διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιείται ειδική ηλεκτρική συσκευή Dermapen που φέρει κεφαλή αποτελούμενη από 12 εξαιρετικά λεπτές και μικροσκοπικές βελόνες. Η συσκευή αυτή γλιστράει απαλά πάνω στο δέρμα, διεισδύοντας στα στρώματα του δέρματος που βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια. Οι ακίδες που εισχωρούν στο δέρμα ποικίλουν ανάλογα το σημείο και την περίπτωση σε μήκος και πάχος, δημιουργώντας πάντα μικρές διατρήσεις, που αποτελούν αόρατα τραύματα.

 Η Μη Ενέσιμη Μεσοθεραπεία σώματος ή αλλιώς Μεσοθεραπεία χωρίς βελόνες είναι η τεχνική που διενεργείται εισάγοντας ουσίες μικρομοριακού βάρους, φόρμουλες που στοχεύουν στην άμεση και ανώδυνη λύση των διαταραχών του επιδερμικού ιστού (κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος, λιπουπερτροφία). Εφαρμόζεται ανώδυνα με την μέθοδο των ακουστικών κυμάτων ή ειδικών μικρορευμάτων.

 Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία σώματος είναι μια μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούμε συστατικά από τον ίδιο τον οργανισμό και όχι άλλες ουσίες, όπως γίνεται στην ετερόλογη μεσοθεραπεία. Εδώ αξιοποιούμε το πλάσμα του οργανισμού, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Αυτά με την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων, βοηθούν στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ακόμα, το πλάσμα περιέχει πρωτεϊνες και ιχνοστοιχεία που ανανεώνουν τα κύτταρα και ενυδατώνουν το δέρμα. Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία λαμβάνουμε μικρή ποσότητα αίματος και σε ειδικό μηχάνημα γίνεται διαχωρισμός του αίματος από τα βασικά συστατικά του. Χρησιμοποιούμε το πλάσμα και τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων και αφού αυτά επεξεργαστούν εγχέονται στο μεσόδερμα. Τα συστατικά αυτά ενεργοποιούν την επιδιόρθωση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Και η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο σώμα, στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια και το τριχωτό της κεφαλής.

Μεσοθεραπεία σώματος

Η μεσοθεραπεία σώματος (Body Mesotherapy) ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Επίσης χρησιμοποιείται στο τριχωτό της κεφαλής για τη βελτίωση της τριχοφυΐας καθώς και σε διάφορα προβλήματα της επιδερμίδας, όπως ραγάδες, ουλές, υφή του δέρματος (αφυδάτωση – ξηροδερμία).

Καλέστε μας σήμερα για ένα ραντεβού

22210.62860

Η Μεσοθεραπεία σώματος (Body mesotherapy) ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό λίπος

Η Μεσοθεραπεία σώματος (Body mesotherapy) ενδείκνυται για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας και τη μείωση του τοπικού λίπους. Για καλύτερα και μακροχρόνια αποτελέσματα στην περίπτωση της κυτταρίτιδας θα πρέπει να ακολουθηθούν και θεραπείες συντήρησης. Στην μείωση του τοπικού λίπους τα αποτελέσματα μπορεί να είναι και μόνιμα.Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος του προβλήματος. Η μεσοθεραπεία σώματος και η Κρυολιπόλυση (Cryolipolysis) είναι δύο μέθοδοι που συμπληρώνουν η μια την άλλη, καθώς η μεσοθεραπεία βοηθά στη διόρθωση την κυτταρίτιδας, κάτι που η Κρυολιπόλυση (Cryolipolysis) δεν μπορεί να κάνει.

Μπορεί να συνδυαστεί με LPG Endermologie για ενίσχυση της λεμφικής παροχέτευσης με σκοπό τη μέγιστη αποβολή λίπους που όταν διαλύεται αποβάλλεται από τον οργανισμό με την φυσική οδό. Επειδή πολλές τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό, συστήνεται στα ενδιαφερόμενα άτομα να πίνουν αρκετό νερό και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Επίσης, η γυμναστική και η κίνηση γενικότερα συντελούν θετικά στη θεραπεία.

Για το μέγιστο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε δύο φόρμουλες συνδυασμού υλικών μεσοθεραπείας. Η πρώτη είναι αυτή που περιέχει φωσφατιδοχολίνη, καφεϊνη και άλλα αμινοξέα καθώς και αντιοξειδωτικές ουσίες που έχουν ένδειξη για κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, τα οποία έχουν ισχυρή λιπολυτική δράση. Η μεσοθεραπεία αυτή γίνεται κάθε 15-20 μέρες. Η δεύτερη περιέχει L-carnitine και μικρό ποσοστό φωσφατιδυλοχολίνης και μπορεί να γίνει κάθε εβδομάδα, ενώ έχει ένδειξη και για τα άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική καθώς δεν περιέχει καφεΐνη. Και οι δύο μεσοθεραπείες αυτές είναι επώνυμες και πιστοποιημένες από το FDA της Αμερικής και έχουν ευρωπαικά διπλώματα (CE mark).

Στην περίπτωση της θεραπείας για κυτταρίτιδα μόνο απαιτείται μία συνεδρία εφαρμογής των μικροενέσεων κάθε εβδομάδα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση για τοπικό πάχος όπου απαιτείται λιπόλυση σε συγκεκριμένα σημεία, οι συνεδρίες γίνονται κάθε δύο εβδομάδες. Η μεσοθεραπεία σύσφιξης γίνεται σε περιοχές του σώματος που θέλουμε να κάνουμε τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Στόχος της Μεσοθεραπείας σώματος (Body mesotherapy) είναι να μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα συγκεκριμένες ουσίες που δεν μπορούν να φτάσουν με μια απλή εφαρμογή τοπικής κρέμας. Οι κρέμες που κυκλοφορούν έχουν κάποιες λιποτροπικές ουσίες που βοηθούν σε μικρό βαθμό καθώς τα συστατικά τους είναι με μεγάλο μοριακό βάρος (μακρομόρια) και δεν μπορούν να διαπεράσουν ιδανικά το φυσικό φράγμα του δέρματος που το προστατεύει από το εξωτερικό περιβάλλον. Έτσι, η μοναδική μέθοδος ώστε τα μόρια αυτά να εισχωρήσουν 100% στο μεσόδερμα και να προσληφθούν από τα κύτταρα είναι με τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας σώματος (Body mesotherapy) .

Αποκτήστε το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και εγγύηση.