Μάλαξη κυτταρίτιδας

(Cellulite massage)

Η Μάλαξη κυτταρίτιδας (Cellulite massage) έχει ως στόχο την καλύτερη ροή του λεμφικού συστήματος που είναι υπεύθυνη για την αποβολή των τοξινών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αύξηση του μεταβολισμού. Ακόμα, αναζωογονεί το δέρμα, εξαλείφει την κυτταρίτιδα και βοηθάει στη μείωση των πόντων και κατ’ επέκταση στο αδυνάτισμα.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι μια ενδογενής αλλαγή στη συνοχή του δέρματος που οφείλεται στην ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία αυτά ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με «λακουβίτσες», που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού». Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα με αρνητική επίδραση στην ψυχολογία όσων την εμφανίζουν.

Τα σημεία του σώματος που εμφανίζουν κυτταρίτιδα είναι κυρίως οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες

Στάδια της κυτταρίτιδας.

Στάδιο 0: Το δέρμα είναι λείο και όταν ασκηθεί πίεση διακρίνονται μόνο πτυχές

Στάδιο 1: Το δέρμα είναι λείο, όμως όταν ασκηθεί πίεση εμφανίζονται «λακουβίτσες»

Στάδιο 2: Το δέρμα όταν το σώμα είναι σε οριζόντια θέση είναι λείο, όταν όμως στέκεται όρθιο μοιάζει με «φλοιό πορτοκαλιού»

Στάδιο 3: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση ανεξάρτητα από την εφαρμογή πίεσης στο αδυνάτισμα

Μάλαξη κυτταρίτιδας

Μεταξύ των εναλλακτικών και φυσικών μεθόδων καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, απώλειας πόντων και τοπικού πάχους, το μασάζ είχε πάντα μια υψηλή θέση σε ότι αφορά τ’ αποτελέσματα και τη δράση του.

Καλέστε μας σήμερα για ένα ραντεβού

22210.62860

Συνδυασμός λεμφικού και θεραπευτικού μασάζ

Πέρα από την ευεξία, τη χαλάρωση και τη θεραπευτική προπαντός επίδραση που εισπράττει κανείς, η Μάλαξη κυτταρίτιδας (Cellulite massage) είναι κι ένας πολύ καλός τρόπος «παθητικής εκγύμνασης» των μυών και αποτοξίνωσης του λεμφικού συστήματος που έχει θαυμάσια αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται.

 Η Μάλαξη κυτταρίτιδας (Cellulite massage) είναι συνδυασμός λεμφικού και θεραπευτικού μασάζ. Mε το συνδυασμό αυτό θα καθαρίσει και θα αποτοξινωθεί η λέμφος και θα απελευθερωθεί ο οργανισμός από τη χρόνια  συσσώρευση βλαβερών και τοξικών ουσιών που μπλοκάρονται στο σώμα και μετατρέπονται αναπόφευκτα σε κυτταρίτιδα. Θα ενισχυθεί επίσης ο μεταβολισμός και οι καύσεις και θα μπορέσουμε να χάσουμε πόντους. Επιπλέον, με το λεμφικό μασάζ καταπολεμάται η κατακράτηση υγρών, αυτή η τόσο συνηθισμένη κατάσταση που απασχολεί και βασανίζει τις γυναίκες.

 Το λεμφικό σύστημα είναι υποβοηθητικό του φλεβικού και αποτελείται από αδένες, λεμφαδένες και ένα δίκτυο αγγείων. Αυτό το σύστημα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, γιατί είναι ουσιαστικά η ανοσολογική του άμυνα, η διαδικασία απορρόφησης του λίπους και η ισορροπία κατανομής των υγρών στο σύστημα του οργανισμού. Αν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά και η λέμφος (το υγρό του λεμφικού συστήματος) δεν είναι σε κίνηση, το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει ανοσοποιητικά, να παράγει αντισώματα, να αποβάλλει τις τοξίνες, τα λίπη και τα υγρά που δεν χρειάζεται. Έτσι γίνεται ευάλωτο σε ασθένειες, συσσωρεύει λίπος, κυτταρίτιδα και υπολειτουργεί.

Η Μάλαξη κυτταρίτιδας (Cellulite massage) γίνεται σε όλο το σώμα, από τα χέρια και τα μπράτσα ως ολόκληρο το μήκος των ποδιών, την κοιλιά, τους γλουτούς, του μηρούς, με προσπάθεια να απελευθερωθούν και να ανοίξουν τα σημεία που έχει «κλειδώσει» λέμφος και επιμένουν τα πρηξίματα η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος.

Για να αποδώσει η Μάλαξη κυτταρίτιδας (Cellulite massage) έχει πολύ μεγάλη σημασία το στάδιο στο οποίο βρίσκεται στο σώμα μας, αλλά και η συχνότητα των θεραπειών. Αν η κυτταρίτιδα βρίσκεται ακόμα κάτω από το δέρμα, δεν έχει εμφανισθεί σαφώς, αλλά την εντοπίζουμε με τη μάλαξη, τότε ακόμα και και 3-4 συνεδρίες αρκούν για να θεραπευθεί.  Αν η κυτταρίτιδα είναι εμφανής κι ανάλογα σε πόσο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται τότε ίσως χρειαστεί ένας κύκλος συνεδριών (ένας κύκλος = 12 συνεδρίες) ίσως και περισσότεροι.

Αποκτήστε το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και εγγύηση.