Λιπομέτρηση

Λιπομέτρηση

Η λιπομέτρηση είναι η διαδικασία μέτρησης του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό σε % αναλογία με το βάρος του σώματος. Ειδικά για όσους έχουν πρόβλημα με το βάρος τους και κάνουν δίαιτα είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να παρακολουθούν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.

Τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης επηρεάζουν το πλάνο της διατροφής:

Η μεταβολή του βάρους του σώματος, μπορεί να μη δείχνει την πραγματική πορεία της προσπάθειας. Για παράδειγμα ένας αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να μεταβάλλει το βάρος ακόμη και μέσα στην ίδια ημέρα, είναι η ποσότητα των υγρών στο σώμα (κατακράτηση υγρών).

  • Η σχέση μυϊκού ιστού και λίπους στο σώμα, έχει μεγάλη σημασία. Μπορεί δηλαδή να υπάρχει μειωμένος μυϊκός ιστός και αυξημένος λιπώδης ιστός, παρόλο που το βάρος να είναι εντός του φυσιολογικού εύρους. Ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή αυξημένο βάρος, λόγω αυξημένου μυϊκού ιστού και λίπος εντός των φυσιολογικών ορίων. Με τη λιπομέτρηση διαπιστώνουμε και στις δύο περιπτώσεις πως θα κάνουμε επανεκτίμηση του στοχευμένου βάρους.

  • Η λιπομέτρηση με τον προσδιορισμό του ποσοστού του λιπώδους ιστού στο σώμα, δηλαδή της αναλογίας του σωματικού λίπους ανά συνολικό σωματικό βάρος, μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη συνολική κατάσταση του σώματος, αλλά και της υγείας και της ευεξίας αυτού γενικότερα.

Λιπομέτρηση

Το λίπος είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Χωρίς λίπος το σώμα δεν είναι σε θέση να εκτελέσει βασικές λειτουργίες, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας, η σωστή αποθήκευση βιταμινών, η ορθή λειτουργία των αρθρώσεων και των οργάνων συνολικά.

Καλέστε μας σήμερα για ένα ραντεβού

22210.62860

Η περίσσεια σωματικού λίπους βλάπτει την υγεία

Η περίσσεια σωματικού λίπους είναι που βλάπτει την υγεία και βάζει σε κίνδυνο τον οργανισμό αφού ευθύνεται για πολλά καρδιακά νοσήματα, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη τύπου II και ορισμένων μορφών καρκίνου. Το σπλαχνικό λίπος, είναι το λίπος που περιβάλει τα ζωτικά όργανα στην περιοχή του πυρήνα του σώματος  γύρω από το στομάχι. Υψηλά επίπεδα σπλαχνικού λίπους σημαίνουν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία

Όλα στο σώμα «παίζουν» το ρόλο τους και είναι σημαντικά. Το λίπος, το νερό, η άλιπη μάζα, ο μυϊκός ιστός, η οστική μάζα.

Γνωρίζοντας την αναλογία καθενός και καταγράφοντας τις μεταβολές του σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσαρμόζουμε τη διατροφή και την άσκηση με στόχο την μακροπρόθεσμη υγεία, ευεξία, τον έλεγχο βάρους και το πιο σημαντικό, σε μόνιμη βάση!

Αποκτήστε το καλύτερο αποτέλεσμα με ασφάλεια και εγγύηση.